Directia de Paza a Judetului Constanta. Toate drepturile rezervate.
- Ghita Gabriela - Consilier juridic
- ALEEA MAGNOLIEI NR. 2 BL. L4 PARTER
directia_depaza@yahoo.com & contact@dpjct.ro
luni-joi 08:00-16:30, vineri 08:00-14:00
– Ordonanta Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor
În sensul prevederilor legale, prin petiție se înțelege cererea, reclamația, sesizarea sau propunerea formulată în scris ori prin poșta electronică, pe care un cetățean sau o organizație legal constituită o poate adresa DPJCT.
Petițiile adresate DPJCT de către persoane fizice sau juridice, în nume propriu sau pentru organizațiile pe care le reprezintă, depuse personal sau transmise prin poștă sau poștă electronică, sunt preluate de funcționarii responsabili cu activitatea de registratură generală.
Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația să comunice petiționarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiției, răspunsul, indiferent dacă soluția este favorabilă sau nefavorabilă.
Petițiile greșit îndreptate vor fi trimise în termen de 5 zile de la înregistrare autorităților sau instituțiilor publice care au ca atribuții rezolvarea problemelor sesizate, urmând ca petiționarul să fie înștiințat despre aceasta. Pentru soluționarea petițiilor transmise, termenul de 30 de zile curge de la data înregistrării petiției la autoritatea sau instituția publică competentă. În situația în care aspectele sesizate prin petiție necesită o cercetare mai amănunțită, conducătorul autorității sau instituției publice poate prelungi termenul prevăzut cu cel mult 15 zile.
Termenul răspunsului este generic de 30 de zile și poate fi prelungit de către Directorul General al DPJCT cu cel mult 15 zile în situația în care aspectele sesizate prin petiție necesită o cercetare mai amănunțită. Termenele curg de la data înregistrării petiției.
Petițiile greșit adresate DPJCT sunt trimise în termen de 5 zile de la înregistrare, de către compartimentul de registratură, autorităților sau instituțiilor publice care au ca atribuții rezolvarea problemelor sesizate, cu înștiințarea concomitentă a petiționarului.
Petițiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiționarului nu se iau în considerare și se clasează potrivit art. 7 din O.G. nr. 27/2002.
În cazul în care un petiționar adresează DPJCT mai multe petiții, sesizând aceeași problemă, petițiile se conexează, petentul urmând să primească un singur răspuns care trebuie să facă referire la toate petițiile primite.
Dacă după trimiterea răspunsului se primește o nouă petiție de la același petiționar ori de la o autoritate sau instituție publică greșit sesizată, cu același conținut, petiția se clasează la numărul inițial, făcându-se mențiune despre faptul că s-a răspuns.
Acest site utilizează doar cookie-uri esențiale pentru buna funcționare și securitate. Continuând navigarea, sunteți de acord cu utilizarea acestora.